Gemalto is now part of the Thales Group, find out more.

You are here

SSL Error: "INT:error in sendRequest -313 SSL-Error: revcd alert fatal error" | Thales IoT Developer Community

October 31, 2017 - 2:34am, 1759 views

Hello,

     We get the SSL error  " ^SIS: 0,0,210,"INT:error in sendRequest -313 SSL-Error: revcd alert fatal error" while trying to connect the following URLs:

    https://httpbin.org/get?show_env=1
    https://uihb0ja7x2.execute-api.ap-southeast-1.amazonaws.com/csr/

Boards Tested to reproduce the error

    ELS61-E (Cinterion, ELS61-E, REVISION 01.000, A-REVISION 00.014.00)
    EHS6 (Cinterion,EHS6,REVISION 03.001,A-REVISION 00.000.51)
    EHS8 (Cinterion,EHS8,REVISION 03.001,A-REVISION 00.000.51)

Steps to reproduce:

AT^SISS=0,srvType,"Http"
OK
AT^SISS=0,conId,"0"
OK
AT^SISS=0,address,"https://httpbin.org/get?show_env=1"
OK
AT^SISS=0,cmd,"get"
OK
AT^SISO=0
OK

at^SISO=0
OK

^SIS: 0,0,2200,"Http httpbin.org:443"

^SIS: 0,0,210,"INT:error in sendRequest -313 SSL-Error: revcd alert fatal error"

at^SISC=0
OK

at^SISS=0,address,"https://uihb0ja7x2.execute-api.ap-southeast-1.amazonaws.com/csr/"
OK
at^SISO=0
OK

^SIS: 0,0,2200,"Http uihb0ja7x2.execute-api.ap-southeast-1.amazonaws.com:443"

^SIS: 0,0,210,"INT:error in sendRequest -313 SSL-Error: revcd alert fatal error"

at^SISC=0
OK

However the following URL works fine:

at^SISS=0,address,"https://www.google.com"
OK
at^SISO=0
OK

^SIS: 0,0,2200,"Http www.google.com:443"

^SIS: 0,0,2200,"redirect to: https://www.google.com.sg/?gfe_rd=cr&dcr=0&ei=KZz2WaaSKoLaugTvyofAAg"

^SISR: 0,1
at^SISR=0,1000
^SISR: 0,1000
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD XHTML Mobile 1.0//EN" "http://www.wapforum.org/DTD/xhtml-mobile10.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en-SG"> <head> <meta content="application/xhtml+xml; charset=UTF-8" http-equiv="Content-Type"/> <title>Google</title> <link href="/images/branding/product/ico/googleg_lodp.ico" rel="shortcut icon"/> </head> <body style="font-family:Arial,Helvetica,sans-serif;font-size:small;text-align:center">     <div style="text-align:center"> <div> <img src="/images/branding/searchlogo/1x/googlelogo_mobile_tier3_hp_color_150x53dp.gif" height="53" id="hplogo" width="150"/> </div> <div> <form style="background:none" action="/search" id="tsf" method="GET" name="gs" role="search"> <input name="dcr" value="0" type="hidden"/><input name="ie" value="ISO-8859-1" type="hidden"/> <div> <input size="20" id="lst-ib" name="q" type="text" value=""/> </div> <div> <input value="Search" maxlength="2048" name="btnG" type="submit"/>  </div> </form> </div>  <div
OK
at^SISC=0
OK

Pls. advise if there is any configuration that will help to resolve the SSL handshake issue.

Thanks & Best Regards.

Sridharan