Gemalto is now part of the Thales Group, find out more.

You are here

PLS62T not working on VMware ESXi 7 | Thales IoT Developer Community

April 1, 2021 - 11:13am, 3857 views

Hello,

We are using Cinterion EHS6T modems to send SMS alerts on many VMware ESXi server globally. Now we are testing Cinterion PLS62T to support 4G and cover situation when 3G vanish.

In the opposite to the EHS6T unfortunately the PLS62T is not detected as a passthrough device in ESXi:

root@DEAUGESX7001:~] lsusb
Bus 001 Device 001: ID 0e0f:8003 VMware, Inc. Root Hub
Bus 001 Device 002: ID 2a4b:0400
Bus 001 Device 004: ID 04b3:4010 IBM Corp.
Bus 001 Device 005: ID 17ef:b005 Lenovo
Bus 001 Device 003: ID 1e2d:005b
Bus 001 Device 006: ID 1e2d:0058

[root@DEAUGESX7001:~] esxcli hardware usb passthrough device list
Bus  Dev  VendorId  ProductId  Enabled  Can Connect to VM          Name
---  ---  --------  ---------  -------  -------------------------  ----
1    5    17ef      b005         false  no (passthrough disabled)  Lenovo
1    4    4b3       4010         false  no (passthrough disabled)  IBM Corp.
1    6    1e2d      58            true  yes                        Cinterion Wireless Modules EHx
1    3    1e2d      5b           false  no (passthrough disabled)  Cinterion Wireless Modules PLSx

In the USB log I found this:

USBGL: Abnormal device(vid:1e2d, pid:5b), total number of interface descriptors and the value in configuration descriptor 1 are different

 

Is there any solution to get the PLS modem detected by ESXi as a passthrough device?
If not, can anyone recommend me a modem whith 4G support, globally available and supported by ESXi? 

 

Mayn thanks in advance

Michael