Gemalto is now part of the Thales Group, find out more.

You are here

Eclipse IDE debug behaves different from direct COM-port AT-commands | Thales IoT Developer Community

January 22, 2015 - 11:47am, 2612 views

Hello everyone, I have a java code for Cinterion MC88 which essentially runs EGS5 module. The code was written by some one else and now I need to make small modifications. I obtained the complete Java IDE installation CD file (EGS5_EGS5-X Install CD (14.03.2012).zip) but executing the code in debug **** (concole on usb, edited in WM_Debug_config) behaves different from what response I get in direct connection to the module with putty.

For example, the following sequence works in terminal:

at+cgatt=1
OK
at+cgdcont=1,"IP","internet"
OK
at+cgact=1,1
OK

But in java debug first two works fine, but the pdp cativation at+cgact=1,1 results in ERROR:

System.out.println (atc.send("at+cgact=1,1\r"));

ERROR

Also, when inside a while- or for-loop, the AT+GSN comman will jam the thread, but works with putty (inexact diagnose, I know).

For me it seems the compilation fails somehow. Are the software version specific? My modules respond in terminal:

ati1
Cinterion
EGS5
REVISION 01.000
A-REVISION 03.001.03

However, the file C:\Program Files\Cinterion\CMTK\ABC2\WTK\VersionWTK.txt says:

Product name: WMJAVA
WTK Version : "REVISION 02.004"
Date of WTK generation: 20.2.2012

Do I have a mismatch? Can this cause the problems I am struggling with? How can I get access to different SDK verions?

Thank you.

PhD Johannes Tiusanen

Soil Scout ltd.

CTO