Gemalto is now part of the Thales Group, find out more.

You are here

Serial not Working BGS5T | Thales IoT Developer Community

December 21, 2016 - 3:17pm, 3613 views

Hello. 
I have a project running on a BGS5T, with some settings and now I bought another BGS5T and the serial communication is not working with the same configuration.

Maybe I'm forgetting to configure something, but the connection string is:

String strCOM = "comm:COM0;blocking=off;baudrate=115200;autocts=off;autorts=off";

AT^SCFG?AT^SCFG?

^SCFG: "Call/ECC","0"

^SCFG: "GPRS/AutoAttach","enabled"

^SCFG: "Gpio/****/ASC1","std"

^SCFG: "Gpio/****/DAI","gpio"

^SCFG: "Gpio/****/DCD0","std"

^SCFG: "Gpio/****/DSR0","std"

^SCFG: "Gpio/****/DTR0","std"

^SCFG: "Gpio/****/FSR","gpio"

^SCFG: "Gpio/****/PULSE","gpio"

^SCFG: "Gpio/****/PWM","gpio"

^SCFG: "Gpio/****/RING0","std"

^SCFG: "Gpio/****/SPI","rsv"

^SCFG: "Gpio/****/SYNC","std"

^SCFG: "Ident/Manufacturer","Cinterion"

^SCFG: "Ident/Product","BGS5"

^SCFG: "MEShutdown/Fso","0"

^SCFG: "MEopMode/SoR","on"

^SCFG: "Radio/Band","15"

^SCFG: "Radio/OutputPowerReduction","4"

^SCFG: "Serial/Interface/Allocation","1","1"

^SCFG: "Serial/USB/DDD","0","0","0409","1E2D","0059","Cinterion Wireless Modules","Cinterion BGx USB Com Port",""

^SCFG: "Tcp/IRT","3"

^SCFG: "Tcp/MR","10"

^SCFG: "Tcp/OT","6000"

^SCFG: "Tcp/WithURCs","on"

^SCFG: "Trace/Syslog/Otap","0"

^SCFG: "URC/Ringline","local"

^SCFG: "URC/Ringline/ActiveTime","2"

^SCFG: "Userware/Autostart","1"

^SCFG: "Userware/Autostart/Delay","0"

^SCFG: "Userware/Passwd",

^SCFG: "Userware/Stdout","null",,,,"off"

^SCFG: "Userware/Watchdog","0"

^SPOW: 1,0,0

OK

AT&V From the Working one: 





AT&VAT&V

ACTIVE PROFILE:

E1 Q0 V1 X0 &C1 &D2 &S0 \Q3

S0:000 S3:013 S4:010 S5:008 S6:000 S7:060 S8:000 S10:002

+CBST: 71,0,1

+CRLP: 61,61,78,6

+CR: 0

+CRC: 0

+CMGF: 0

+CNMI: 1,0,0,0,0

+CMEE: 0

+CSMS: 0,1,1,1

+CREG: 0,1

+CLIP: 0,2

+COPS: 0,0,"vodafone P",0

+CGSMS: 1

OK

and they have the same firmware:

AT+CGMR

REVISION 01.100

OK


AT^SCFG? from the working one:

AT^SCFG?AT^SCFG?

^SCFG: "Call/ECC","0"

^SCFG: "GPRS/AutoAttach","enabled"

^SCFG: "Gpio/****/ASC1","std"

^SCFG: "Gpio/****/DAI","gpio"

^SCFG: "Gpio/****/DCD0","std"

^SCFG: "Gpio/****/DSR0","std"

^SCFG: "Gpio/****/DTR0","std"

^SCFG: "Gpio/****/FSR","gpio"

^SCFG: "Gpio/****/PULSE","gpio"

^SCFG: "Gpio/****/PWM","gpio"

^SCFG: "Gpio/****/RING0","std"

^SCFG: "Gpio/****/SPI","rsv"

^SCFG: "Gpio/****/SYNC","std"

^SCFG: "Ident/Manufacturer","Cinterion"

^SCFG: "Ident/Product","BGS5"

^SCFG: "MEShutdown/Fso","0"

^SCFG: "MEopMode/SoR","on"

^SCFG: "Radio/Band","15"

^SCFG: "Radio/OutputPowerReduction","4"

^SCFG: "Serial/Interface/Allocation","0","0"

^SCFG: "Serial/USB/DDD","0","0","0409","1E2D","0059","Cinterion Wireless Modules","Cinterion BGx USB Com Port",""

^SCFG: "Tcp/IRT","3"

^SCFG: "Tcp/MR","10"

^SCFG: "Tcp/OT","6000"

^SCFG: "Tcp/WithURCs","on"

^SCFG: "Trace/Syslog/Otap","0"

^SCFG: "URC/Ringline","local"

^SCFG: "URC/Ringline/ActiveTime","2"

^SCFG: "Userware/Autostart","1"

^SCFG: "Userware/Autostart/Delay","0"

^SCFG: "Userware/Passwd",

^SCFG: "Userware/Stdout","usb1",,,,"off"

^SCFG: "Userware/Watchdog","1"

OK

The old configuration (working fine) is the same on these AT registers. Am I forgetting anything? Do I need a sim card inserted to make this work?
Thanks